Celorepublikový turnaj v simulované zvukové střelbě pro nevidomé

Organizací nevidomých z.s., ve spolupráci s Tyflo ČR o.p.s. pořádá akci

Organizace nevidomých z.s.

Tyflo ČR o.p.s.

Celorepublikový turnaj

v simulované zvukové střelbě pro nevidomé

 V sobotu 1. 12. 2018 se veřejnost může přijít seznámit se speciální hrou pro nevidomé (simulovaná zvuková střelba pro nevidomé). Hra simuluje skutečnou střelbu. Pistole osazená kamerou snímá terč, obraz z kamery posílá do počítače, kde se vyhodnocuje a dle pozice středu terče v zorném poli kamery se v počítači vytvoří virtuální terč se zaměřeným bodem. Zvuková signalizace nevidomému hráči říká, jak je zaměřený bod v terči vzdálen od středu terče: ve středu terče – “na desítce” – je tón nejvyšší a směrem k okraji – “k jedničce” – klesá. Cílem hry je nastřílet co nejvyšší počet bodů.

 

Turnaj se uskuteční v prostorách Tyflo ČR o.p.s.

Fritzova 4258/2, Jihlava, 1. 12. 2018 od 10:00 hodin

Hráči na tento turnaj přijedou z celé republiky. Turnaje se zúčastní i domácí hráči – členové Organizace nevidomých z.s. a klienti Tyflo ČR o.p.s.

Organizace nevidomých z.s. sdružuje nevidomé a slabozraké osoby, poskytuje jim služby tak, aby bylo dosahováno maximální možné míry rovnocennosti těchto osob se zdravou veřejností. Spolek působí v celé ČR. Hlavním cílem organizace je zmírnit negativní omezení způsobené zrakovým postižením.

Naší převažující činností jsou volno časové aktivity. Nejvíce využívanou aktivitou je sport. Našim členům nabízíme: bowling, showdown, lehkou atletiku, simulovanou zvukovou střelbu, a další společenské hry, turistiku, plavání a vodní sporty.

Srdečně Vás všechny zveme na tuto akci.

Pavel Hegner – předseda

V Jihlavě 26. 11. 2018

Akce vznikla za podpory MČ Praha 7.

MČ Praha 7